Dhiya Lovillea. Powered by Blogger.
Cetusan Rasa Bicara Kata

Thursday, March 29, 2012

~Si Comel~ Meeoowwww

Dicatat oleh Dhiya Lovillea di 8:00 PM 0 ulasan


Aku ni suka sgt pada kucing maklumla org ckp lau kita suka pada kucing kt dikategori sbgai seorang yg penyayang sgttt cam aku la penyanyang n baik hati lak tu hehehehe angkt bakul sendiri nmpk :) meh aku tunjuk gmbr kucing-kucing ku beraksi semasa sesi fotografi :)




ni koleksi kucing-kucing aku yg sedang menjamu selera tp skarang hanya tinggal 2 ekor ja lam gmbar ni ada yg hilang entah ke mana & yg paling menyayat hati mati excident depan umah mmg menangis la aku masa tu 
:(


 

kucing yg paling aku syg nama BABY :) aku jmpa BABY kt tmpt keja lama aku masa tu kecik lg xtau sapa la yg buang aku kesian dan bawa BABY balik kt umah dan sekarang BABY membesar ngan sihat dan cergas sekali :) tgk aku nk ambik pic dier, dier plk sibuk nk pegang kamera mmg nakal la cam aku jgak :)




















Wednesday, March 28, 2012

Tempahan Apam Ladybug, Bee & Frog

Dicatat oleh Dhiya Lovillea di 7:53 PM 0 ulasan
Terima kasih kepada Kak Aini Isab yg telah menempah 100 biji apam untuk anaknya Aiman & Aina :) Lau ada sebarang komen @ apa saja bolela memaklumkan kepada saya maklumla saya ni budak baru belajar bnyk kekurangan yang perlu diperbaiki lg hehehe... :)
Ladybug & Frog
Ladybug, Sweet Love & Frog

Ladybug & Bee







Thursday, March 22, 2012

~Ceramah Psikologi~

Dicatat oleh Dhiya Lovillea di 12:27 AM 0 ulasan



Ari ni aku dpt satu ilmu baru setelah pergi Ceramah Psikologi pg td..haaa korang tahu x pasal TERAPI HUMOR & TERAPI KETAWA...??? Mesti korang nk thu apa kn...??? Baikla sbnrnya terapi ketawa ni atau lam bahasa jawa dipanggil Laughter Therapy :) diasaskn oleh Dr. Madan Kataria bukan Medan Kafetaria tau tu nama tmpt makan hehehe...beliau la memperkenalkan terapi ni...So pasni sapa2 yg STRESS tu bolela mencuba terapi ni mmg btol2 berkesan laaa...lau xpercaya cubala tp sebelum nk ketawa tu kena bgatau org sekeliling kita dulu nanti x pasal-pasal dorang ingat kita ni sakit MENTAL hehehehe kn da salah anggap...

Ni adalah manfaat bila kita ketawa (umum) :-


Merangsang penyembuhan
Menjadi kelihatan lebih muda
Disukai ramai
Merapatkan perhubungan
Menjadi lebih terbuka
Membebaskan pemikiran


So moral of the story marila kita ketawa setiap masa kerana dengan ketawa hidup kita menjadi lebih bahagia sihat dr segi rohani dan jasmani...SELAMAT MENCUBA.....:)



Tuesday, March 20, 2012

~COKLAT~

Dicatat oleh Dhiya Lovillea di 9:21 PM 0 ulasan


Ha lau korang nk tau aku ni ada bnyk hobi bila ada masa lapang..kali ni aku tunjuk COKLAT buatan air tgnku sendiri..amacam comel tak..??? org ganu ckp comel lote hehe :) yang ni aku buat masa raya puasa tahun lepas utk aku bg pada bdk2 yg dtg beraya kt umah aku sampai x cukup sedappttttttt sgttttt la katakan hehehe maafla terpuji diri sendiri plk tp mmg sedap pn :) kt dalam dier aku letak BADAM bg menambahkn lg kesedapanya itu perghhh ayt aku mmg x bole blh hehehehe...COKLAT ni mmg sesuai sgttttt utk buat doorgift, hantaran perkahwinan @ petunangan, hari jadi dan mcm-mcm lg adoiii da mcm mempromote plk aku ni hehehehe :)



Monday, March 19, 2012

Ada lagi hobi masa lapang~ JAHIT MANIK :)

Dicatat oleh Dhiya Lovillea di 12:34 AM 0 ulasan
Taraaaa...hehe ni la dier hasil jahitan manik ilham ciptaan aku sendiri hak cipta terpelihara tau lau nk tiru tu jgn lupa minta izin dulu...hehe xda la gurau ja..ni semua adalah tempahan dari akak-akak ofis aku yg suka ngan baju bling2 ni vouge gitu hehe...amacam ada bakat x??? :) 

Jahitan Bunga Cinta

Jahitan Bubbles

Jahitan Blossom

Jahitan Crumble 
Jahitan x tahu hehe

Jahitan Buah Ceri

Jahitan main reka hehe 

Jahitan Jalinan Kasih







~JANJI PADAMU~

Dicatat oleh Dhiya Lovillea di 12:13 AM 0 ulasan


Tiada kusangka sejak detik itu

Kau membuka pintu kamar dihatiku

Cinta yang terhampar satu tika dulu

Bersinar kembali




Pandainya dikau mencuri hatiku

Dengan kejujuran dan tingkah lakumu

Memberikan aku satu keyakinan

Mendungkan berlalu




Akan kupertahankan cinta ini

Demi kesetiaan ku padamu

Akan ku tempuhi onak duri

Demi untukmu bidadari

Percayalah janjiku ini




Andai kau jauh dariku

Dekat dihatiku

Andai kau yang pergi dulu

Hampalah cintaku

Jangan tinggalkan ku

Jangan persiakan cinta yang murni




Akan ku pertahankan cinta ini

Demi kesetiaan ku padamu

Akan ku tempuhi onak duri

Demi untukmu bidadari

Percayalah janjiku ini




Hobi masa lapang~ apam LADYBUG & BEE

Dicatat oleh Dhiya Lovillea di 12:06 AM 2 ulasan
nmpk cam sedap je kan..kan..hehe ni la hasilnya setelah beberapa kali cuba membuatnya...apam LADYBUG & BEE...lau rasa ada yg berminat nk buat tu bole la bg resepi  tp yg x berminat tu tgk je la ye hehe.... :)







Thursday, March 29, 2012

~Si Comel~ Meeoowwww



Aku ni suka sgt pada kucing maklumla org ckp lau kita suka pada kucing kt dikategori sbgai seorang yg penyayang sgttt cam aku la penyanyang n baik hati lak tu hehehehe angkt bakul sendiri nmpk :) meh aku tunjuk gmbr kucing-kucing ku beraksi semasa sesi fotografi :)




ni koleksi kucing-kucing aku yg sedang menjamu selera tp skarang hanya tinggal 2 ekor ja lam gmbar ni ada yg hilang entah ke mana & yg paling menyayat hati mati excident depan umah mmg menangis la aku masa tu 
:(


 

kucing yg paling aku syg nama BABY :) aku jmpa BABY kt tmpt keja lama aku masa tu kecik lg xtau sapa la yg buang aku kesian dan bawa BABY balik kt umah dan sekarang BABY membesar ngan sihat dan cergas sekali :) tgk aku nk ambik pic dier, dier plk sibuk nk pegang kamera mmg nakal la cam aku jgak :)




















Wednesday, March 28, 2012

Tempahan Apam Ladybug, Bee & Frog

Terima kasih kepada Kak Aini Isab yg telah menempah 100 biji apam untuk anaknya Aiman & Aina :) Lau ada sebarang komen @ apa saja bolela memaklumkan kepada saya maklumla saya ni budak baru belajar bnyk kekurangan yang perlu diperbaiki lg hehehe... :)
Ladybug & Frog
Ladybug, Sweet Love & Frog

Ladybug & Bee







Thursday, March 22, 2012

~Ceramah Psikologi~




Ari ni aku dpt satu ilmu baru setelah pergi Ceramah Psikologi pg td..haaa korang tahu x pasal TERAPI HUMOR & TERAPI KETAWA...??? Mesti korang nk thu apa kn...??? Baikla sbnrnya terapi ketawa ni atau lam bahasa jawa dipanggil Laughter Therapy :) diasaskn oleh Dr. Madan Kataria bukan Medan Kafetaria tau tu nama tmpt makan hehehe...beliau la memperkenalkan terapi ni...So pasni sapa2 yg STRESS tu bolela mencuba terapi ni mmg btol2 berkesan laaa...lau xpercaya cubala tp sebelum nk ketawa tu kena bgatau org sekeliling kita dulu nanti x pasal-pasal dorang ingat kita ni sakit MENTAL hehehehe kn da salah anggap...

Ni adalah manfaat bila kita ketawa (umum) :-


Merangsang penyembuhan
Menjadi kelihatan lebih muda
Disukai ramai
Merapatkan perhubungan
Menjadi lebih terbuka
Membebaskan pemikiran


So moral of the story marila kita ketawa setiap masa kerana dengan ketawa hidup kita menjadi lebih bahagia sihat dr segi rohani dan jasmani...SELAMAT MENCUBA.....:)



Tuesday, March 20, 2012

~COKLAT~



Ha lau korang nk tau aku ni ada bnyk hobi bila ada masa lapang..kali ni aku tunjuk COKLAT buatan air tgnku sendiri..amacam comel tak..??? org ganu ckp comel lote hehe :) yang ni aku buat masa raya puasa tahun lepas utk aku bg pada bdk2 yg dtg beraya kt umah aku sampai x cukup sedappttttttt sgttttt la katakan hehehe maafla terpuji diri sendiri plk tp mmg sedap pn :) kt dalam dier aku letak BADAM bg menambahkn lg kesedapanya itu perghhh ayt aku mmg x bole blh hehehehe...COKLAT ni mmg sesuai sgttttt utk buat doorgift, hantaran perkahwinan @ petunangan, hari jadi dan mcm-mcm lg adoiii da mcm mempromote plk aku ni hehehehe :)



Monday, March 19, 2012

Ada lagi hobi masa lapang~ JAHIT MANIK :)

Taraaaa...hehe ni la dier hasil jahitan manik ilham ciptaan aku sendiri hak cipta terpelihara tau lau nk tiru tu jgn lupa minta izin dulu...hehe xda la gurau ja..ni semua adalah tempahan dari akak-akak ofis aku yg suka ngan baju bling2 ni vouge gitu hehe...amacam ada bakat x??? :) 

Jahitan Bunga Cinta

Jahitan Bubbles

Jahitan Blossom

Jahitan Crumble 
Jahitan x tahu hehe

Jahitan Buah Ceri

Jahitan main reka hehe 

Jahitan Jalinan Kasih







~JANJI PADAMU~



Tiada kusangka sejak detik itu

Kau membuka pintu kamar dihatiku

Cinta yang terhampar satu tika dulu

Bersinar kembali




Pandainya dikau mencuri hatiku

Dengan kejujuran dan tingkah lakumu

Memberikan aku satu keyakinan

Mendungkan berlalu




Akan kupertahankan cinta ini

Demi kesetiaan ku padamu

Akan ku tempuhi onak duri

Demi untukmu bidadari

Percayalah janjiku ini




Andai kau jauh dariku

Dekat dihatiku

Andai kau yang pergi dulu

Hampalah cintaku

Jangan tinggalkan ku

Jangan persiakan cinta yang murni




Akan ku pertahankan cinta ini

Demi kesetiaan ku padamu

Akan ku tempuhi onak duri

Demi untukmu bidadari

Percayalah janjiku ini




Hobi masa lapang~ apam LADYBUG & BEE

nmpk cam sedap je kan..kan..hehe ni la hasilnya setelah beberapa kali cuba membuatnya...apam LADYBUG & BEE...lau rasa ada yg berminat nk buat tu bole la bg resepi  tp yg x berminat tu tgk je la ye hehe.... :)







 

Ada Apa Dengan Blog Copyright © 2010 Designed by Ipietoon Blogger Template Sponsored by Emocutez